Ljepša strana vaterpola

Na gračkom popularnom otvorenom plivalištu „Soline“, gdje je teren još od ljeta 2002. godine rezerviran bio isključivo za odmjeravanje muških snaga kroz raznorazne vaterpolske utakmice. Ipak, sve se to na bolje promijenilo dolaskom u ljeto 2004. godine slovačke prvoligaške ekipe „Slavia UK“ iz Bratislave na uzvratno gostovanje, pažnju brojnih gledatelja najatraktivnijih vodenih sportova počele su privlačiti i pripadnice ljepšeg spola.

Uz Slovakinje, na samom startu tih prvih ljeta na novom plivalištu na „Solinama“, privukle su i mađarske igračice iz prvoligaške ekipe „Uniwersitas Szeged“, kasnije su uslijedili dolasci ženskog prvoligaškog slovačkog kluba „Pieštany“ iz istoimenog grada, pa njemačkog ženskog prvoligaškog kluba SC „Chemnitz“ iz grada Chemnitza u regiji Saska.
Uz kasniji dolazak čeških ženskih prvoligaških ženskih klubova „Stepp Praha“(Prag) i TJ „Slavia HK“ (Hradec Kralove), kao i ženske college ekipe „Roedean Scholl“ (Johannesburg- Južna Afrika), ženske ekipe „Željezničar“ (Sarajevo-BIH) i dr.
Sa svim tim dolascima ženskih ekipa u Gradac, probudilo se zanimanje i gračke ženske djece i mladeži za plivačkim sportovima sa naglaskom na igranjem vaterpolo sporta.
Počev od Marije Ujdur, Sanje Fazlić, Ivane Nikolić, Monike Galić, pa svakako i naše najdarovitije i najtrofejnije igračice u dosadašnjoj povijesti VK „Gradac“, Dee Krstičević. Popularna kraljica Dea je nastupala u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, na nekoliko važnih natjecanja u Europi.
Ujedno za igranje u matičnom gračkom klubu tijekom ljetnog perioda, ona je kroz preostali dio godine u 5-6 natjecateljskih sezona nastupala za ženski prvoligaški klub „Buru“ iz Splita, sa kojim je došla do nekoliko vrijednih trofeja.
Ipak, dolaskom brojnih muških vaterpolo ekipa u mlađim uzrasnim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori i juniori), kako iz Lijepe naše Hrvatske, ali ponajviše po atraktivnosti, brojnosti i renomeu onih iz Europe i svijeta, intenzivirao se vaterpolo sport.

Brojna publika u tim ljetnim mjesecima, počev ponajviše od ljeta 2006. godine, u dnevnim i večernjim terminima pod svjetlima reflektora, počela je uživati u majstorijama igrača, ali ponajviše igračica.
Sve je nekako ljepše, romantičnije i atraktivnije kroz ženski vaterpolo.
Ne mislimo samo na one situacije kada bi neka podvodna kamera i neki kvalitetni foto aparat, prikazala „igru“ ispod vode (mora). Znate već što, ono skidanje gačica, potezanje za grudnjake, to jest za ženske kupaće jednodijelne ili dvodijelne kostime kada se vide ženske lijepe grudi, nego i na zaboravljene ljepote vaterpolske igre, kao što su šrauba, pliska.
Sve je to moguće vidjeti na utakmicama vaterpolistkinja neusporedivo češće nego kad igraju vaterpolisti, a brojne ovacije i pljesak od muškog dijela, ali i ženskog gledatelja to samo pokazuje i uljepšava brojne vaterpolo utakmice na plivalištu u Gradcu, bilo kroz prijateljsko-revijalne ili brojne turnirske utakmice, na kojima učestvuju brojni klubovi iz Europe i svijeta, uz one iz Hrvatske, te susjedne BIH.

Atraktivne, simpatične, vedre i vesele djevojke osim svojih igračkih znanja, plijene pažnju i izgledom i naprosto prisiljavaju da ih gledate i uživate, što dokazuju i brojne fotografije urađene na samom plivalištu, na nekim plažama, ali i na drugim lokacijama u Gradcu.
Zato ovaj podlink posvećivamo pripadnicama ljepšeg spola, koje očaravaju kako svoje muške protivnike iz drugih klubova, tako i mušku publiku.
Zato na kraju i kažemo-hoćemo ženski sport. To je sport, u ovom slučaju vaterpolo po ljudskoj mjeri.
Ženski sport je posljednja oaza sportskog romantizma, jer kad igraju dame, a pritom izgledaju kao naše gračke igračice poput Dee Krstičević, Anđele Sinković, Rebeke Talajić, ali i iznimno vješte, borbene i uvijek motivirajuće Elme Šakić sa lavljim srcem na plivalištu.
Uz iznimno atraktivne i zgodne slovačke igračice poput Marije Schmuckove, Dijane Žurekove, Lucie Madarove, Eve Szapuove, Katarine Krajčovičove, iznimno magične Ivane-Ivuške Mihalkovičove, Natalije Peckove, Karoline Horačikove, Katarine Kissove, Eme Szakalove i dr.
Slijedio je i niz čeških lijepih i atraktivnih igračica poput Barbore Pačešove, Markete i Lenke Vopalkove, Anne Brixove, Betke Plačkove, Lucie Kokšteinove, pa njemačkih igračica: Nadine Hartwig, Jamie Verebelyi, Anike Ebel. Baš kao i slovačkih igračica iz KVP Kupele iz grada Pieštany poput : Tereze Šimekove, Laure Juricove, Dorotke Lisakove, Michaele Klamparove i drugih..
Uz igračice iz ženske prvoligaške „Jug CO“ (Dubrovnik) poput vratarke Mare Tošić, efikasne njihove kapetanice Martine Nadilo, do jedne Karmele Tvrdić, kao i splićanke iz redova ženske prvoligaške ekipe „Bura Suzuki“ poput Nataše Jovanović, Ana Marije Brnas, ali i drugih ženskih igračica iz svih tih klubova koje nismo naveli na ovom popisu.
Da to je potpuni praznik za muške oči, koji donosi veće zanimanje i brojnost publike.
Uz ovu ljepšu stranu vaterpola, uklapaju se i prizori na samom plivalištu jer svoj kutak za kupanje, a zatim i sunčanje na betonskom platou samog plivališta, pronalaze i brojne djevojke i žene iz svakodnevnice, strane i domaće gošće, koje uljepšavaju ljetne dane na radost muškog spola, a ponajviše gračke mlade vaterpoliste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.